Jazz: Eldbjørg Raknes. Prisene gis for ”fortjenstfull innsats ved gramofoninnspillinger eller i sceniske forestillinger”.
Årets prisvinner i klassen jazz kunne for så vidt fått prisen for barneplater. Eller samtidsmusikk…Det meste hun gjør er nemlig prisverdig.

http://www.ffuk.no/rolf-gammleng-prisvinnere-2011.554073-70787.html
Eldbjørg Raknes er opprinnelig fra Otterøya utenfor Molde. Hun markerte seg tidlig som en særpreget og allsidig utøver. Etter studier på jazzlinja i Trondheim har hun vært tilknyttet NTNU som pedagog, og er nå førsteamanuensis ved Jazzlinja med ansvar for sang, formidling og entrepenørskap.
Eldbjørg var med på å etablere vokalensemblene Kvitretten og Trondheim Voices. Hun har også samarbeidet med Elin Rosseland og Sidsel Endresen i bandet ESE. De siste årene har hun jobbet mye med soloimprovisasjon i samarbeid med bl. A. Eirik Hegdal og Stian Westerhus.
Bredden i Eldbjørgs repertoar gjør det vanskelig å sette henne i bås, men hennes røtter ligger nok i jazzens verden. I 2011 mottok hun både Radka Toneff Minnepris, og norsk jazz’ høyeste utmerkelse; Buddy-prisen.
Hun har medvirket på innspillinger med ensemblene Bodega band, Kvitretten, Tingeling og ESE, på plater med Lars Martin Myhre, Torgeir Rebolledo Pedersen og Ketil Bjørnstad for å nevne noen, i tillegg til kritikerroste egne utgivelser.